Vakantiereis Provincie Zeeland goed geslaagd.

Een terugblik.

 

De gezamenlijke reiscommissies van KBO Geffen, Lith, Lithoijen, de Ruwaard, seniorenvereniging Maren-Kessel en Vinkel legden de organisatie van deze reis in handen van Brabant Express.

Op 18 september verzamelden zich bij “het Oude Klooster” in Geffen de vakantiegangers uit Geffen. Een vrolijke stemming, redelijk weer, een weerzien van de doorgewinterde KBO reizigers die geen reisje overslaan, want  ’t is altijd zo gezellig. Iedereen had er zin in.

Edwin, zo stelde onze chauffeur zich voor,  zette de bagage in de bus terwijl wij een plaatsje uitzochten. Hij haalde daarna in Oss en Vinkel de overige passagiers op.

Voorbij  Tilburg liet de zon het afweten en tot in  Zeeland kregen we forse regenbuien, maar de koffie met Zeeuwse bolus op de Grevelingendam  deed ons de regen vergeten.

Om de hoofdstad daagse reis Wemeldingevan Zeeland, Middelburg, te bekijken, was de tijd te kort en het was ook moeilijk als de stad onbekend is voor je. Dus belandden wij vrij snel op een terrasje om te lunchen.

De strandwandeling in Zoutelande viel bijna in het water maar toch kon iedereen lekker even uitwaaien en genieten van de zeelucht.

postzegelbeurs

kienen

Bij het inchecken waren er wat kleine problemen maar die werden redelijk snel opgelost. En de mensen die problemen hadden om hun koffer boven te krijgen werden geholpen. De lift ging maar tot de eerste verdieping en een paar  kamers waren op de tweede of derde verdieping. Voor senioren kan dat in veel gevallen problemen geven.

 

Verder was het hotel goed, diner en ontbijtbuffet super en de avonden kon je gezellig doorbrengen.

Dinsdag 19 september, deze keer geen hoedjeskijken of troonrede beluisteren maar om half tien weer op pad. Eerst langs Ouwerkerk , waar je een mooi uitzicht had op de Zeelandbrug.

 

Daarna gingen we naar Zierikzee. De bijna grootste havenstad ooit geweest. Bijna was daar een universiteit gesticht. Een regent liet Zierikzee daarvoor 42.000 gulden na om een universiteit te bouwen, maar het geld werd aan andere zaken besteed. Een stad met alle soorten geveltje en piepkleine huisjes, allemaal tegen elkaar aan gebouwd. Trap, klok en puntgeveltjes wisselden elkaar af. Op het plein een dikke pompeuze toren met Neptunus er boven op en een beeldje van de regent die zijn vermogen aan Zierikzee schonk.

 

Via de Zeelandbrug naar Neeltje Jans, het kunstmatig aangelegde werkeiland voor de Deltawerken. Hier werden de onderdelen gefabriceerd om daarna in de drie vaargeulen te worden samengebouwd.

Een wonder van techniek en een mooi staaltje van watermanagement. Zo blijven onze voeten droog ook al wonen er veel mensen onder de zeespiegel.

Voor wie de watersnoodramp van 1953 nog in het geheugen heeft staan, een aanbeveling om te gaan kijken. Met één druk op de knop gaan er 62  schuiven omlaag om het zeewater, wanneer het te hoog wordt, tegen te houden.

We reisden verder naar Sluis waar de gevarieerdheid van leuke winkeltjes het niet kon winnen van een zonnig terrasje aan het eind van de straat.

Daarna reisden we terug naar Wemeldinge, waar zelfs nog gedanst werd na het diner.

 

De laatste vakantiedag brachten we een bezoek aan Bergen op Zoom, het “Krabbegat” voor carnavalsvierders. Een korte rondleiding met gidsen was erg interessant.  In Oudenbosch bezichtigden we de basiliek, waar gidsen ons hun eigen verhaal vertelden.

Om 16.00 uur vertrokken we naar Nistelrode, waar we de reis konden afsluiten met een stevig diner.

 

Met dank  aan Tineke, die vragen beantwoordde, die telde of we allemaal, telkens na een uitstapje, weer allemaal ingestapt waren. En die ook gezellig mee vakantie kon vieren.

Dank ook aan Edwin voor alle informatie en voor het gesjouw met de koffers.

En ook dank aan alle medereizigers die het mogelijk maakten om het samen gezellig te maken en te houden.

Het was een mooie 3 daagse.

 

N. Lemmers.