UITSTAPJE NAAR LAND VAN ALTENA

 

Woensdag 26 augustus hebben we een heerlijke dag beleefd dankzij KBO Ruwaard. Voor mijn man en mij was het de eerste kennismaking met de KBO omdat we nog maar pas in Oss wonen. Door corona waren er veel minder deelnemers dan normaal hoorde ik, maar mede daardoor waren de coronaregels goed te handhaven.

 

Om 9 uur zou de bus vertrekken en wij waren ruim op tijd aanwezig maar tot onze stomme verbazing waren wij de laatsten. Dat had ik niet verwacht van Brabanders. Met mondkapje op in de bus  op ruime afstand van elkaar en met begeleiding van Tonnie en Bep ging de reis naar een klompenmakerij in Dussen waar we voor de deur door chauffeur Oscar van Brabant Expres werden afgezet.

 

Na de koffie en een heerlijke plak cake kregen we een uitgebreide humoristische uitleg en demonstratie klompen maken. Aan de vorm van de klomp is vaak te zien in welke streek deze gemaakt is. Wie het goede antwoord wist kon een prachtige prijs winnen, een zakje zaagsel! Ook de uitvoering toonde of men rijk of arm was. Kinderen komen van de ooievaar vertelde de klompenmaker en daardoor moesten grote Brabantse gezinnen voor de zondagse kerkdienst de klumpkes schoon boenen want voor een luxe uitvoering was geen geld. Nu begrijp ik ook hoe het komt dat er hier zoveel kinderen geboren zijn. Sinds we in Brabant wonen heb ik nog nooit zoveel ooievaars gezien.

 

Grappig waren ook de vogelhuisjes, gemaakt van een klomp en inclusief vogel WC.

Daar werden er direct een paar van aangeschaft. Ook de goed verzorgde lunch met een heerlijke kroket werd er aansluitend geserveerd. Er werd nog flink ingekocht want er was van alles te koop. Naast de klompenmakerij stond een treintje klaar met twee wagonnetjes waar we weer coronaproef in plaats namen. Een mooie rit over de dijk door het Land van Altena bracht ons na ruim een uur bij de bus die ons het laatste stuk naar de boot bracht.

 

 

Zomerstorm Oscar zorgde voor hoge golven in de Merwede maar we zaten droog en veilig en het was een prachtige twee uur durende rondvaart langs onder andere Woudrichem en kasteel Loevestein, onder het genot van een wijntje of een biertje.

Met zeebenen stapten we weer aan wal waarna de bus ons naar de dinerbestemming bracht. Oss werd gepasseerd en het gissen kon beginnen. Vele mogelijkheden werden geopperd maar tot veler verrassing kwamen we in het plaatsje Zeeland terecht bij Het Witte Huis.

 

Het eten was lekker, een heerlijk kopje groentesoep vooraf en daarna van alles ruim voldoende. KBO trakteerde ook nog op een consumptie dus het kon niet op. Een aardbeiensorbet met slagroom toe en de dag was compleet. Om half acht werden we weer afgezet bij de Sterrenbosflat.

 

Een compliment voor de organisatie die naar ik begreep in samenwerking met Brabant Expres tot stand is gekomen en waarschijnlijk niet gemakkelijk was vanwege conona.

Tonnie, Bep, chauffeur Oscar, het was een geweldige dag, we hebben genoten en we voelen ons thuis tussen de Brabanders!

Alida Budding