Jeu de boules

Er zijn 2 groepen jeu de boulers, t.w. de di(nsdag) groep en de do(nderdag) groep.

In november, als het buiten stil ligt, gaan we met zín allen gezellig uit eten (in de Spil). En zo houden de 2 groepen dan toch contact met elkaar.

Aangezien het niet altijd mooi weer is om jeu de boules te spelen kwam bij een aantal deelnemers van de di-groep het voorstel om als alternatief dan te gaan sjoelen in Dín Iemhof. En het blijkt een fantastisch idee te zijn.

Ten eerste ben je lekker bezig en hoef je bij slecht weer niet achter de geraniums te gaan zitten. Ten tweede blijf je contact met elkaar houden.

Ook de do-groep is intussen aan het sjoelen geslagen en zij doen dat in de Sterrebos.

De behaalde punten worden nauwkeurig bijgehouden en we zijn lekker fanatiek bezig met zín allen. Bij het tellen van de uitslag gebruiken we 3 viltjes, maar dat blijkt niet altijd even goed te werken. Er wordt natuurlijk ook veel ĒgekleptĒ. Enfin, nu hebben we afgesproken om maar steeds hardop de rondes te noemen. We hebben veel lol met elkaar en dat is het belangrijkste.

Omdat er 2 groepen zijn kunnen we wellicht nog een iets samen organiseren om met of tegen elkaar te spelen.

Hoe dan ook, we hoeven ons niet te vervelen, want we blijven jeu de boules spelen en bij slecht weer sjoelen. Bovendien bevalt het sfeertje in Dín Iemhofons prima en hopen we daar nog lang te kunnen sjoelen.

Leny en Ria

 

 

 

Sjoelen††††††††††††††††††

De dinsdag-groep van het jeu de boules vond, dat ze bij slecht weer niet achter de geraniums moest gaan zitten. Ook in de wintermaanden gaat het jeu de boules niet door en dus is het idee ontstaan om naar Dín Iemhof te gaan om daar te sjoelen.

Ook de donderdag-groep gaat sjoelen maar dan in de Sterrebos.

In Dín Iemhof is het is altijd druk want de biljarters zijn ook aanwezig. Maar zij hebben geen last van ons en wij niet van hen.

Het gaat er best fanatiek aan toe en de punten, die gescoord worden, worden netjes bijgehouden en daardoor ontstaat toch een soort competitie.

Met een lekker bakje koffie met een koekje van de barmedewerkers is hun dinsdagmiddag weer toppie.