VERSLAG VAN DAGTOCHT OP WOENSDAG, 30 AUGUSTUS 2017.

                           LINGE/HARSKAMP.

Het begin van onze reis was goed. Iedereen was op tijd bij het vertrekpunt van twee spiksplinternieuwe OAD bussen. Een minpuntje  was een regenbuitje,  maar ach je kleren drogen wel weer op. Precies op tijd 8.30 uur vertrokken we naar Leerdam, waar we om 10.00 uur konden inschepen op het cruise schip “De Parel van de Linge” van de Rederij Leerdam. Met voldoende ruimte voor alle reizigers uit de twee bussen, ± 100 personen. De boottocht was prachtig!

Ondertussen was de zon ook weer gaan schijnen. Onder het genot van een kopje koffie of thee met appelgebak voeren we langs grote en kleine jachthavens, waar een keuze lag van grote en kleine jachten. Een droomlocatie. Na 1,5 uur heerlijk varen moesten we om 11.30 uur ontschepen in Leerdam waar onze bussen al stonden te wachten om ons richting Harskamp te rijden. Om 12.45 uur kwamen we aan bij Restaurant De Molen waar we een uitgebreide koffietafel met onze aller geliefde kroket voor ons klaar stond. Lekker, lekker hoor! 

Maar wat zagen we daar, onze bussen stonden zo waar al weer klaar om met ons een mooie rondrit te maken over de Veluwe met een gids aan boord.

Vertrek om 14.15 uur. Die dame heeft ons een interestante biologieles gegeven over het boerderijtje, het kasteeltje, het boompje en het beestje. Hartstikke interessant.

Er was nog tijd voor een drankje bij Restaurant De Molen in Harskamp en een sigaretje buiten op het terras. Om 16.30 uur gingen we weer richting Brabant om omstreeks 18.00 uur van een 3 gangen menu in Restaurant  Maxend in Nistelrode te genieten.

Om 20.00 uur was het tijd om huiswaarts te  rijden waar we om ongeveer

20.30 uur verwachtten aan te komen. Tijd om afscheid te nemen!

De chauffeurs een complement te geven voor hun rijkunsten zowel op de snelwegen als op de boswegen. En natuurlijk niet te vergeten, onze hartelijke dank aan de reiscommissie KBO Ruwaard. En als laatste niet te vergeten ons eerste glaasje voor rekening van de KBO.

Ik zeg “hou doe en tot een volgende keer.”

Fred en Ann Weinberg.